Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water
previous arrow
next arrow
Slider

Bruggen en sluizen

Provincies Groningen en Drenthe

De brochure van de provincie Groningen is tot stand gekomen in samenwerking met het regioteam van het Watersportverbond voor Groningen en Drenthe en met tasmanroutes.nl. In alle jachthavens in Groningen wordt de brochure (in drie talen) gratis verstrekt. De brochure met zowel de Nederlandse als de Duitse toelichting kunt u ook hier downloaden.

  1. [Download bedieningstijden Groningen en Drenthe] [NL]
  1. [Download Bedienungszeiten Groningen en Drenthe] DE]

Voor een aantal bruggen en sluizen in de provincie Groningen geldt zelfbediening. Soms kan dit met een drukknop of trekkoord, maar in de meeste gevallen gebruikt u hiervoor een ‘zelfbedieningssleutel’. U hoeft maar één sleutel aan te schaffen; dezelfde sleutel is voor verschillende vaarcircuits door de hele provincie te gebruiken. Het statiegeld voor een sleutel is € 35,- (2020).

In der Provinz Groningen gibt es mehrere Selbstbedienungsbrücken Und -schleusen. In einigen Fällen werden die Anlagen über einen Druckknopf oder eine Zugleine bedient, aber in den meisten Fällen verwenden Sie dazu einen “Selbstbedienungsschlüssel”. Sie müssen diesen Schlüssel nur einmal anschaffen; er kann auf den verschiedenen Routen durch die ganze Provinz benutzt werden. Die Kaution für einen Schlüssel beträgt € 35,- (2020).

Provincie Friesland

App Watersport Friesland

App Watersport Friesland Informatie over de bedieningstijden van bruggen en sluizen in Friesland is beschikbaar in de handige app ‘Watersport Friesland’ met ook praktische informatie over aanlegplaatsen, vuilwaterstations en scheepvaart- berichten voor Friesland. De app is gratis en kunt u installeren op uw smartphone vanaf de Google Play App Store (Android) of vanaf de Apple Store (iOS).


Provincie Overijssel

In het vaarseizoen, van 1 april tot 1 november, worden bruggen en sluizen lokaal bediend. Buiten het vaarseizoen, van 1 november tot 1 april, worden alle bruggen en sluizen met uitzondering van de Scheeresluis, van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur op afroep bediend.

Alleen de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in de Tasman aanlooproutes worden vermeld.

Es werden nur die Betriebszeiten der Brücken und Schleusen in den Tasman-Anflugrouten erwähnt.

  1. [Download bedieningstijden Overijssel]