Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water
previous arrow
next arrow
Slider

Handig onderweg

1 Scheepvaartberichten op internet
1.1 stremmingen vaarwegen (Rijkswaterstaat)
1.2 stremmingen vaarwegen (NOS teletekst)

2 Het weer op internet
2.1 weerberichten
2.2 windsnelheid (Windfinder forecasts)

3 Apps over het weer
3.1 Buienradar
3.2 Weeronline
3.3 Windfinder

4 Apps voor op de vaarweg
4.1 NOS vaarwegstremmingen
4.2 KNRM helpt
4.3 Varen doe je samen
4.4 Vessel finder
4.5 ANWB onderweg

5 De jachthaven
5.1 App Blue Water
5.2 App AanUit.net
5.3 Jachthavenbetaalkaart

1 Scheepvaartberichten op Internet

1.1 Stremmingen vaarwegen (Rijkswaterstaat)
Rijkswaterstaat informeert de scheepvaart met scheepvaartberichten over bijzondere omstandigheden op en rond de vaarweg. Bijvoorbeeld over stremmingen of aangepaste bediening van sluizen en bruggen door incidenten of werkzaamheden.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat informiert die Schifffahrt über besondere Umstände auf und um die Wasserstraße. Zum Beispiel über Hindernisse oder den angepassten Betrieb von Schleusen und Brücken.

1.2 Stremmingen vaarwegen (NOS teletekst)
Teletekst is een nieuwsdienst van de Nederlandse omroep. Stremmingen op de vaarwegen worden vermeld vanaf pagina #721

NOS teletekst

2 Het weer op internet

2.1 Weerberichten

Buienradar stelt gratis weerdata beschikbaar op internet. De Buienradar is actueel en wordt zonder vertraging doorgegeven. De radarbeelden worden iedere 5 minuten geüpdatet en geven tevens een buienverwachting van maximaal 2 uur vooruit.

Weeronline is een initiatief van Meteovista en stelt, net als Buienradar, haar weerdata ook gratis ter beschikking.

2.2 Windsnelheid (Windfinder forecasts)

Windsnelheid

Windfinder forecasts verstrekt informatie over te verwachten windsnelheden en windrichting in het gebied waar u vaart. De windsnelheden worden gegeven in knopen (knots / kts). Via het pictogram instellingen op de webpagina kunt u de eenheid van windsnelheid (kts) wijzigen in bijvoorbeeld Beaufort (Bft). Met onderstaande tabel kunt u de waarden omrekenen naar km/h en m/s.

3 Apps over het weer

3.1 Buienradar
De gratis Buienradar app opent met de radar van de 2-uursverwachting, 3-uursverwachting of de 24-uursverwachting. Op deze radarbeelden kunt u zien of er straks, of in de komende 24 uur regen gaat vallen.

3.2 Weeronline
Met behulp van verschillende kwalitatieve databronnen en het eigen team van meteorologen wordt een nauwkeurige weersverwachting opgemaakt. Bepaal zelf wat je ziet. Verwijder of voeg nieuwe onderdelen toe en richt de app in naar de eigen persoonlijke voorkeur.

3.3 Windfinder
Wind, golven, weer en getijden wereldwijd voor de recreatievaart.

4 Apps voor op de vaarweg‏

4.1 Nos Teletekst
Handige gratis app om de stremmingen op de vaarwegen te weten te komen.
(scheepvaartberichten op pagina #721)

4.2 KNRM helpt
Handige app bij varen op Noordzee, Wadden en Dollard. Door de gegevens van uw schip in de app te voeren bent u in geval van nood gemakkelijker vindbaar door de reddingsdienst.

4.3 Varen doe je samen
De app geeft waardevolle informatie over veiligheid op het water. Wat zijn de risicoplekken en waar moet je op letten en de mogelijkheid gevaarlijke situaties op de vaarroute te melden.

4.4 Vessel finder
Deze gratis app laat alle beroepsvaart in uw omgeving zien. Het is prettig en veilig te weten welke grote schepen u op de vaarweg tegemoet of achterop varen. Schepen langer dan 20m zijn wettelijk verplicht een AIS transponder te hebben die continue signalen uitzendt waar het schip zich bevindt.‏

4.5 ANWB onderweg
De app is eigenlijk ontworpen voor gebruik bij uw auto. Omdat het ook alle tankstations in Nederland zichtbaar maakt, is het tevens een handige app om te zien waar u onderweg met uw schip nabij vaarwater brandstof kunt tanken.

5 De jachthaven‏

5.1 App Blue Water
De Blue Water App maakt het voor de schipper mogelijk in veel jachthavens vooraf een ligplaats te boeken en te betalen zonder extra service of andere kosten. Hij vindt uitgebreide informatie over de havens en de faciliteiten en alle attracties en services in de omgeving en kan via de app ook zijn mening geven over de haven.

5.2 App AanUit.net
De app is ontwikkeld door Seijsener en bedoeld om havengeld, stroom en water af rekenen. In veel havens kan met deze app ook het innamestation voor vuilwater worden geactiveerd. U kunt zich via de app eerst registreren met uw email-adres en met een door u gekozen wachtwoord. Uitgebreide informatie over dit systeem vindt u op de website AanUit.net. Naast de App bestaat ook de mogelijkheid af te rekenen via de website. Mocht het allemaal nog te lastig voor u zijn, dan kunt u ook telefonisch afrekenen. De afhandeling gebeurt in dat geval met een Interactief Voice Response systeem. U spreekt dan met een computer.

Eerst verblijf afrekenen
U dient eerst uw verblijf af te rekenen, anders kunt u ook geen stroom en/of water geleverd krijgen. Bij het afrekenen van uw verblijf krijgt u een sms-bericht de code die toegang geeft tot toilet en douches. Uw verblijf geldt voor 24 uur. Mocht u zich al na 20 uur afmelden, dan kunt u altijd de 4 uren daarna stroom en water geleverd krijgen. Op of tegen de steiger treft u het nummer aan van uw ligbox. Dit is een uniek nummer en is gekoppeld aan uw ligplaats.

Stroom en/of water
Pas nadat u uw verblijf hebt gemeld, kunt u stroom en/of water geleverd krijgen. Het door u gekozen stopcontact of watertappunt heeft eveneens een uniek nummer.

Niet vergeten af te melden
Indien u uw verblijf niet binnen 24 uur afmeldt, wordt automatisch een nieuwe verblijf van 24 uur berekend. Hetzelfde geldt voor stroom en water. Indien u uw stroomaansluitpunt vergeet af te melden, kan een ander op uw kosten gratis stroom krijgen. Aan het gedoofde LED-lampje bij de stroomaansluiting kunt u zien dat u zich heeft afgemeld (ook te controleren via de App).

AanUit.net ist das niederländische System zur Abrechnung von Liegegebühren und Strom. Aktivieren Sie Liegegebühren oder Strom, indem Sie Ihren Standort auf der Website oder App auswählen. Den Standort und die AanUit.net-Nummer nden Sie auf den Schildern am Kai und an den Stromanschlüssen. Bitte vergessen Sie nicht, den Dienst wieder zu deaktivieren, wenn Sie den Standort verlassen.

Es ist vorgeschrieben die Liegegebühren direkt nach der Ankunft zu aktivieren. Die Liegegebühren werden pro 24 Stunden berechnet bis zu dem Tag, an dem Sie die Liegegebühren mit Hilfe der Webseite oder der App wieder deaktivieren. Die Abrechnung erfolgt monatlich über das Lastschriftverfahren, iDeal, Mr. Cash, Sofort oder Kreditkarte. Die Rechnung erhalten Sie per E-Mail. Nach der Anmeldung und Aktivierung erhalten Sie einen Code für die Sanitäranlagen und Müllcontainer.

5.3 Jachthavenbetaalkaart
Verschillende leveranciers van jachthavenvoorzieningen hebben in hun productenpakket een afrekensysteem met een betaalkaart. Deze systemen zijn onderling niet uitwisselbaar en de betaalkaart geldt in principe alleen voor de jachthaven waar de kaart in gebruik is.
De jachthavenbetaalkaart van Seijsener is voor meer jachthavens te gebruiken, zij het dat op de kaart het tegoed per jachthaven wordt bijgehouden. Het tegoed bij jachthaven A kan dus niet gebruikt worden voor het afrekenen van stroom en water bij jachthaven B, tenzij beide jachthavens van één eigenaar of dezelfde gemeente zijn.

Kaart is voor meer jachthavens te gebruiken
Op één kaart kunnen de tegoeden van 7 tot 10 jachthavens worden bijgehouden. Indien u zeker weet dat u nimmer terugkomt bij een jachthaven, dan kunt u op het havenkantoor het desbetreffende tegoed weer terug krijgen.