Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

Beleef de maritieme historie van Delfzijl aan boord van de loodskotter

Loodskotter Eems No.1

Groninger Maritieme Musea Online

Slider

Stichting Loodskotter Eems No. 1

Borglaan 27
9901 LD Appingedam
06 - 462 517 15
info@loodskotter.nl
www. loodskotter.nl
Openingstijden:

Op afspraak

Het was in de jaren negentig van de vorige eeuw dat bij een aantal mensen in de gemeente Delfzijl het idee ontstond om met een replica van een oud schip de maritieme historie van de havenstad Delfzijl te doen herleven.

Men was daarbij van mening dat de loodskotter, zoals die in de 19e eeuw dienst deed op de Eems, ongetwijfeld nog het meest in aanmerking zou komen voor dit beoogde doel. Door bewust te kiezen voor een replica van een loodskotter heeft de organisatie dan ook zeer zeker een extra dimensie aan de maritieme geschiedenis van Delfzijl toegevoegd.

De Loodskotter ligt afgemeerd aan de drijvende steiger in de buitenhaven of aan de Historische kade, Eemskanaal, te Delfzijl.
Het schip is op afspraak te bezichtigen en/of te gebruiken voor een teambuildingsdag of een vergadering. Ook kan er mee worden gevaren/gezeild met groepen op de Eems en/of de Dollard, met groepen van 12 personen tot 25 personen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met 12 personen naar Emden te varen.

Arrangementen worden in overleg met u op aanvraag gemaakt.