Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

Beleef het verhaal
van de reddingboot
in 'De Stuurhut'

Reddingboot Gebroeders Luden

Groninger Maritieme Musea Online

Slider

Stichting tot behoud reddingboot Gebroeders Luden

Haven 20
9976 VN Lauwersoog
06 - 304 520 31
info@gebroeders-luden.nl
www.gebroeders-luden.nl
Openingstijden:

Elke dinsdag van 10 tot 15 uur

De Stuurhut is het onderkomen van de stichting tot behoud reddingboot Gebroeders Luden. Hier komen de vrijwilligers elke dinsdag om te klussen en vergaderen. Ook is er een kleine expositieruimte waar het verhaal van de reddingboot verteld wordt. Hier kunt u op dinsdag terecht, of op andere dagen en voor groepen op afspraak.

Expositie
Op de eerste verdieping van ons onderkomen is een kleine expositieruimte waar het verhaal van de Gebroeders Luden verteld wordt. Van de bouw tot de aanschaf door onze stichting. Ook enkele reddingsacties worden tentoongesteld.

Vaartochten
De bemanning van de Gebroeders Luden heet u welkom aan boord! Hieronder een aantal mogelijkheden van onze vaartochten. Een vaartocht op het Nationaal Park Lauwersmeer, met bezoek aan Oostmahorn. Een vaartocht op Werelderfgoed Waddenzee, met eventueel een bezoek aan Schiermonnikoog. Een vaartocht naar het Westgat en de Noordzee, met een wandeling op Engelsmanplaat. Een stijlvolle asverstrooiing of Yoga op Engelsmanplaat. Wij varen met groepen van 8 tot en met 12 personen. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is een toilet aan boord, alleen is deze minder goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunnen wij tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch.

Exposities en activiteiten in het museum

Het verhaal van de Gebroeders Luden

Langlopend

De expositie verteld het verhaal van de bouw in 1865 tot de aanschaf door onze stichting in 2006. Ook is er aandacht voor enkele reddingen en de periode dat de reddingboot in IJsland dienst deed.