Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water
previous arrow
next arrow
Slider

Over ons

Groninger Maritieme Musea Online en afgekort: GROMMO, is de verzamelnaam waaronder alle maritieme musea in de provincie Groningen zich presenteren.

Op deze website kunt u alle informatie, zoals openingstijden, adressen en informatie van de musea, makkelijk vinden. Ook geven we een overzicht van alle activiteiten en tentoonstellingen op maritiem gebied van de Groninger Maritieme Musea.


Abel Tasman Museum

Ontdek leven en reizen van Nederlands grootste ontdekkingsreiziger. Het Abel Tasman Museum toont het leven en de ontdekkingen van Tasman, zijn werk bij de VOC, de culturen waarmee hij in aanraking kwam en de geschiedenis van zijn geboortedorpje Lutjegast.


Lees meer...

Historische Scheepswerf Wolthuis

Volgens een kaart, in 1691 in opdracht van de stad Groningen getekend door Johannes Tideman, was er meer dan 300 jaar geleden al een scheepswerf gevestigd op de plaats die toen bekend stond als Stadsplaats nummer 15. Tegenwoordig is dat Noorderstraat 308 in Sappemeer. Bijna zonder onderbrekingen zijn vanaf die tijd tot 1983 op diezelfde plaats voortdurend allerlei soorten zee- en binnenvaartschepen gebouwd en gerepareerd. Nadat het Winschoterdiep definitief werd gedempt, verloor de werf haar bestaansmogelijkheid omdat er geen schepen meer konden komen.


Lees meer...

Kapiteinshuis

‘Stap eens binnen in de 19e eeuw’ is de toepasselijke slogan van museum Het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela en niet zonder reden. Wie er binnen stapt, heeft het gevoel terug te gaan in de tijd. In de voorkamer heb je het idee dat de kapitein net even is opgestaan om even met zijn vrouw een wandelingetje te maken en elk moment terug kan komen om u zijn sterke verhalen te vertellen.


Lees meer...

Loodskotter Eems No. 1

Het was in de jaren negentig van de vorige eeuw dat bij een aantal mensen in de gemeente Delfzijl het idee ontstond om met een replica van een oud schip de maritieme historie van de havenstad Delfzijl te doen herleven.


Lees meer...

Museum de Verzamelaar

Laat u prettig verrassen in dit gezellige en gemoedelijke plattelandsmuseum. De collecties tonen ‘voor elck wat wils’. Of het nu antieke poppen of de maten en gewichten uit de Napoleontische tijd betreft. Centraal staat een grote collectie vooroorlogse buitenboordmotoren vanaf 1910.


Lees meer...

MuzeeAquarium

Het MuzeeAquarium is voortgekomen uit verschillende musea. Eén daarvan is het in 1929 opgerichte Handelsmuseum van Nationale en Overzeesche producten, dat was gevestigd in een pand van de bekende Delfzijlster Zeevaartschool. Het museum wilde laten zien wat de scheepvaart te bieden had.


Lees meer...

Noordelijk Scheepvaartmuseum

In de twee mooiste middeleeuwse gebouwen van de stad vindt u het Noordelijk Scheepvaartmuseum. In het Canterhuis en het Gotisch huis ziet u de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepvaart en van deze twee fraaie panden.


Lees meer...

Reddingboot Gebroeders Luden

De Stuurhut is het onderkomen van de stichting tot behoud reddingboot Gebroeders Luden. Hier komen de vrijwilligers elke dinsdag om te klussen en vergaderen. Ook is er een kleine expositieruimte waar het verhaal van de reddingboot verteld wordt. Hier kunt u op dinsdag terecht, of op andere dagen en voor groepen op afspraak.


Lees meer...

Veenkoloniaal Museum

Ontdek de Gouden Eeuw van de Groninger Veenkoloniën in Veendam. Het Veenkoloniaal Museum is in 1939 opgericht en kwam voort uit de Veenkoloniale Vereniging voor Oudheidkunde. Sinds 1989 is het museum gehuisvest in de voormalige RHBS van Veendam.


Lees meer...

Visserijmuseum Termunterzijl

Het museum geeft u een inkijk in de geschiedenis van het Eems-Dollard gebied. Termunterzijl (Ziel) veranderde van een drukke koopvaardijhaven tegen het eind van de negentiende eeuw in een visserijhaven. Vanaf het begin van de huidige eeuw verdween langzamerhand de commerciële garnalenvisserij. Het dorp behield echter een maritiem en toeristisch karakter. Gedurende de wintermaanden worden lezingen gehouden, de thema’s staan altijd in directe relatie tot het gebied.


Lees meer...

Visserijmuseum Zoutkamp

Aan de oude binnenhaven van de historische vissersplaats Zoutkamp vindt u het Visserijmuseum Zoutkamp. Het museum is gevestigd in de voormalige, monumentale ‘betonningsloods’ van Rijkswaterstaat. De oude ijzeren hefkraan op de havenkade en de rails waarover de ‘tonnen’ op lorries voor onderhoud naar binnen konden worden gereden, zijn daarvan nog de stille getuigen.


Lees meer...