Tasmanroutes

Ontdek en beleef Groningen met de Tasmanroutes een verzameling van aanloop- en doorgaande vaarroutes weergegeven op de Tasmanvaarkaart.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water

.
.
.
.
.
..
.
..
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ontdek en beleef Groningen over water
previous arrow
next arrow
Slider

Staande mastroute

(routeknooppunten: C – Grou – K – M – N – V – Z)
De Staande mastroute is een veilige doorgaande route voor zeil- en motorboten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 9 meter.

Lengte – 168,5 km
Maximum snelheid – 6-12 km/h
Doorvaarthoogte – BB

Het traject wordt bevaren door zowel de recreatievaart als de beroepsvaart. Waterbeheerders hebben afspraken gemaakt om de bedieningstijden van bruggen en sluizen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen.

Prinsentuin Leeuwarden
Prinsentuin Leeuwarden

Als Tasman vaarroute is alleen beschreven het traject Lemmer via Grou, Leeuwarden, Lauwersmeer, Groningen naar Delfzijl. De maximale diepgang is 2,50 meter voor bepaalde delen van de route, zoals de Dokkumer Ee (Dokkum – Leeuwarden), is de maximale diepgang slechts 1,95 meter.

Jachthaven Oosterhaven Groningen

De Staande mastroute moet zoveel mogelijk in konvooi worden bevaren. Voor het traject Lemmer naar Delfzijl zijn de aantrekkelijke aantrekkelijke aanlegplaatsen: Lemmer, Grou, Leeuwarden, Dokkum, Zoutkamp, Groningen en Delfzijl (6 dagen).

Praktische informatie vindt u op de website www.varendoejesamen.nl. Hier zijn de Knooppuntenboekjes van de gehele route te downloaden. In de Knooppuntenboekjes zijn knooppunten op de vaarwegen beschreven, inclusief aanbevelingen om deze veilig te passeren.

Die Staande mastroute ist eine sichere Durchfahrtsroute für Segelboote mit einer Masthöhe von mehr als 6 Meter.Die Tasman-Route wird nur als Route über Lemmer, Grou, Leeuwarden, Lauwersmeer, Groningen nach Delfzijl bezeichnet. Der maximale Tiefgang beträgt 2,50 Meter. Für bestimmte Strecken wie den Dokkumer Ee (Dokkum – Leeuwarden) beträgt der maximale Tiefgang nur 1,95 Meter. Die Staande mastroute muss so weit wie möglich im Konvoi befahren werden. Die attraktiven Anlegeplätze für die Route Lemmer – Delfzijl sind: Lemmer, Grou, Leeuwarden, Dokkum, Zoutkamp, Groningen und Delfzijl (6 Tage).

Aanlegplaatsen

Vaarroute

Download GPX-track
Download KML-track
Download KMZ-track